Действията на Възраждане и някои от изказваните на президента де факто

...
Действията на Възраждане и някои от изказваните на президента де факто
Коментари Харесай

Мирослав Севлиевски: Радев и Възраждане отричат направеното през последните 30 години

Действията на „ Възраждане ” и някои от изказваните на президента де факто отхвърлят всичко, което българите направихме през последните 30 години.

Това заяви в предаването „ Офанзива ” по NOVA NEWS някогашният министър на енергетиката Мирослав Севлиевски. " България, с всичките си недостатъци, е нормална европейска страна с пазарна економика, член на НАТО и Европейския съюз ", уточни Севлиевски.

Относно решението пристанище " Росенец " да отиде в ръцете на страната, той разяснява: " Голямата тематика не е концесията, която Народното събрание гласоподава да бъде отстранена. Въпросът е какво се случва с „ Лукойл Нефтохим ”, с дерогацията и сигурността в Черно море ”. Той акцентира, че през 2005 година, когато е заемал поста министър на енергетиката, ведомството не е имало въздействие върху активността на " Лукойл Нефтохим ".  

На въпрос изменен ли е салдото на силите в Черно море, откакто Русия анексира цялото Азовско крайбрежие, Севлиевски коментира по какъв начин може да се излезе от този капан: „ Като дружно с Румъния имаме обща отбранителна стратегия за българското и румънското Черноморско крайбрежие ”. " Войските на Путин нападат пристанищата Николаев и Одеса, става още по-притеснително, но най-притеснителна е историята с украинското зърно ", акцентира Мирослав Севлиевски. " То с изключение на, че беше заграбено и откраднато, пропадна и т.н зърнена договорка, контрактувана с Организация на обединените нации, Турция, Украйна и Русия ", съобщи той.

На въпрос би ли подкрепил дерогация за  за съветски нефт, някогашният енергиен министър сподели: „ Най-вероятно тези, които са дали своят вот, са имали нещо поради, което да е в интерес на България ". По думите му сходни решения би трябвало да бъдат вземани в цялостна съгласуваност с Европейски Съюз, Брюксел и НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР